/

24 Μαρτίου, 2024

World War III – Κριτική ταινίας

World War III - Κριτική ταινίας

World War III - Trailer Ταινίας

World War III- Κριτική ταινίας.

Σε γενικές γραμμές, η ταινία ήταν πολύ καλά σκηνοθετημένη, με δυνατές ερμηνείες και σπουδαία νοήματα. Περιείχε σκηνές ωμής βίας, φρικαλεότητας και σκληρών σκηνικών, όμως ήταν άκρως ρεαλιστική, χωρίς ίχνος σουρεαλισμού. Η γλώσσα ήταν απλή, κατανοητή χωρίς κρυφά νοήματα.

Μέσα από την ταινία, όπως ξεκινά και η ίδια, κατανόησα ότι “Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά έχει ομοιοκαταληξίες“. Έτσι, ο φτωχός εργάτης-πρωταγωνιστής, αναγκάζεται να αναλάβει το ρόλο ενός μεγάλου προσώπου-ηθοποιού, και μέσα από τη βία και τον εξαναγκασμό που βιώνει από εξωγενείς παράγοντες, εν τέλει να δεχθεί το ρόλο και να τον ενσαρκωθεί πλήρως. 

Το τέλος της ταινίας είναι δυνατό, αποκαλυπτικό για την ανθρωπότητα, και σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να το περιμένει κανείς. Δείχνει το πώς ένας απλός και καθημερινός άνθρωπος, μπορεί εν τέλει να γίνει αυτό που απεχθανόταν, όταν οι συνθήκες τον ωθούν σε κάτι τέτοιο. 

Ένα γενικά δυνατό φιλμ, που έχει ως στόχο να προβληματίσει. Δε συνιστάται σε παιδιά.

Πού μπορείς να δεις το film;

   Στο Cinobο. Τι είναι όμως το Cinobo; 

Το Cinobo, είναι μια πλατφόρμα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας ζωντανής κοινότητας (σύμφωνα με την ίδια), η οποία συζητά συνεχώς για τον κινηματογράφο. Περιέχει κυρίως ανεξάρτητο, φεστιβαλικό, κλασσικό και ελληνικό κινηματογράφο, με φιλοσοφία την επιμέλεια αντί του αλγορίθμου. Με άλλα λόγια, την ποιότητα αντί ενός μεγάλου περιεχομένου. Επιλεγμένες πρεμιέρες που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού!